Ankara Matbaa Fiyatları

Ankara Matbaa Fiyatları

Matbaa da ürün yelpazesi ve üretim teknikleri oldukça fazladır. Bu nedenle çoğu ürün için sabit bir fiyat belirlemek zordur. Kartvizit hemen hemen her işletmenin kullandığı bir iletişim aracıdır. Matbaalarda kartvizit bastırmak için fiyat araştırması yapıldığı zaman 1000 adet kartvizit için belirli bir ücret belirlenmektedir. Son yıllarda üretilmekte olan kartvizitlerin bir çoğu birbirine benzerdir. Ebat, kağıt, adet, gramaj, laminasyon, kesim şekli ve baskı türü gibi bir çok değişken varken kartvizitlerin aynı olmasının nedeni organize matbaalar olmasıdır. Bu maliyeti düşürmek için kullanılmakta olan bir üretim tekniği olarak kabul edilmektedir. 

Aynı ebatlarda, aynı kağıt türünde aynı laminasyonda ve anı baskı türü kullanılarak aynı anda 50 müşteri için kartvizit üretimi yapılabilmektedir. Bu durumda zaman, kalıp maliyetleri gibi değişkenlerden tasarruf edilmesi sağlanabilmektedir. Bu şekilde müşteriler ucuz kartvizit sahibi olurken tüm kartvizitler birbirine benzer olacaktır. Müşteriler kendilerine özel üretilen ürünlerden daha çok memnun olmaktadırlar. Kişiye özel üretilen bir ürünün üretim aşamalarına bakıldığı zaman kağıt seçiminden, kullanılacak olan pantone boyalara, özel ebatlardan kesim şekline kadar bir çok detay bulunmaktadır. Bunlarda çıkacak olan ürünü diğer kartvizitlerden farklı kılmaktadır.

Matbaa işlemlerinde aynı döngü ambalaj ürünleri için de geçerlidir. Pastane kutularına baktığımız zaman üzerinde bir yaş pasta resmi ve afiyet olsun gibi bir yazı görmeniz muhtemeldir. Bu ambalajlar pastaneye özel olarak üretilmediyse ambalajlar çok adetli olarak üretilerek herkese satılmış demektir. Ambalaj seçimi yapılırken içerisine koyacağınız ürün ve müşterileriniz sizin için ne kadar önemliyse ambalajlara da o kadar önem vermek gerekmektedir.

Ankara matbaa fiyatları üretilen kartvizit, afiş, poster, ambalaj gibi ürünlerin hangi malzemeler kullanılarak üretildiğine, ne kadar sürede üretildiğine ve kişiye özel olup olmamasına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ankara matbaa fiyatları konusunda kesin bir bilgi alabilmek için matbaa firması ile iletişime geçerek istediğiniz ürün hakkında bilgi ve adet sayısı vererek fiyat bilgisi alabilirsiniz.